Ediții M.Y.

MURALS OF YOUTH

Un festival și concurs internațional de artă murală unic în Cluj-Napoca, dedicat exclusiv elevilor de liceu.

Edițiile M.Y. este locul în care arta și imaginația se întâlnesc pentru a crea experiențe memorabile și a inspira generații viitoare de artiști. Suntem încântați să avem oportunitatea de a sprijini și celebra creativitatea tinerilor, oferindu-le un spațiu pentru a-și dezvolta pasiunile artistice.

M.Y. 2023

În august 2023, Cluj-Napoca a devenit gazda primei ediții a concursului internațional de artă murală “Murals of Youth”, un eveniment impresionant care a adus arta stradală și creativitatea la nivel înalt în inima orașului.

Organizat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, Murals of Youth a adunat liceeni din 6 orașe din România, dornici să-și pună amprenta artistică pe panouri uriașe de 5 metri lățime și 2,5 metri înălțime. Folosind vopsea lavabilă, șabloane, pensule sau spray-uri, acești tineri artiști au transformat panourile în opere de artă impresionante.
Evenimentul a fost marcat de creativitatea debordantă a participanților, care au dat viață unor imagini pline de culoare și semnificație. Fiecare echipă și artist individual și-a exprimat propriile viziuni și mesaje prin intermediul artelor vizuale.
Juriul, format din experți în domeniu precum Denisa Curte, directorul Liceului de Arte Vizuale “Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, Marius Bercea, artist, Vlad Sulea, designer grafic, și KERO – artist muralist, a avut sarcina dificilă de a evalua și puncta lucrările, ceea ce a dus la o competiție puternică și plină de talent.
Scopul Festivalului Murals of Youth a fost de a promova arta murală, de a oferi liceenilor o platformă pentru a-și dezvolta creativitatea și de a atrage atenția asupra artei stradale. În timp ce tinerii artiști dădeau viață panourilor cu creațiile lor, ochii clujenilor și ai vizitatorilor erau încântați să descopere un spectacol artistic în mijlocul orașului.
În plus, Murals of Youth a oferit oportunitatea spectatorilor să participe activ la eveniment. Aceștia au putut lăsa amprenta proprie în “piața artelor stradale” semnând pe un panou uriaș al sponsorului principal – PEPSI COLA – sau urmărind-ul pe KERO care a desenat pe o mașină.
Evenimentul a demonstrat importanța sprijinirii tinerilor artiști și a promovării artei stradale ca formă de exprimare și de dezvoltare artistică. Murals of Youth a creat un mediu de învățare și dezvoltare în care liceenii au avut ocazia să-și manifeste creativitatea în mod educativ și distractiv.

“Murals of Youth” a reprezentat o reușită artistică și educațională impresionantă, lăsând în urmă opere de artă care vor rămâne în memoria orașului Cluj-Napoca și a participanților.

istoria concursului

În câteva cuvinte...

2022

anul în care am început să visăm

2023

M.Y. – murals of youth – prima ediție

2024

august 2024 – o nouă ediție 2.0.

2025

…un festival care să preia orașul.

Ce găsești la Edițiile M.Y.?

Competiții Creative
Elevii de liceu sunt invitați să-și pună imaginația la treabă și să concureze pentru titlul de cel mai talentat artist mural. Premiile și recunoașterea îi așteaptă pe câștigători.
Artă pe Pereți
Admirați lucrările impresionante ale elevilor noștri, care transformă zidurile orașului în opere de artă captivante.
Ateliere Artistice
Învățați de la profesioniști în cadrul atelierelor noastre, unde veți explora diverse tehnici artistice și veți căpăta îndrumare de la cei mai buni.
Conexiuni Artistice
Faceți cunoștință cu alți artiști tineri și experimentați puterea colaborării într-o comunitate plină de energie creativă.

urmărește-ne

Urmărește-ne pe instagram și o să vezi
toate activitățiile noastre